Go Back
+ servings
Skivor av tigerkaka med en marmorerad yta, placerade på en träyta.
Print
Inga röster än

Saftig tigerkaka

En kaka som ingen kan ogilla! Saftig och god perfekt till nästa fika.
Förberedelser15 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, mjuk kaka, mjuka kakor, sommarfika
Yield: 8

Materials

  • 75 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk geléfärg kan uteslutas

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform. Ställ åt sidan.
  • Smält smöret, häll ner mjölken och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt (ca 2-3 minuter). Vänd sedan i smörblandningen.
  • Tillsätt bakpulver och vetemjöl. Blanda försiktigt till en slät smet.
  • Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda resterande smet med kakao och geléfärg.
  • Häll chokladsmeten över smeten i formen. Använd en gaffel och gör ett fint mönster.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Testa med en provsticka, om den kommer ut torr så är kakan klar. Ta ut och låt svalna.
  • Stjälp upp kakan och njut!