Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saftiga kanelbullar med mycket kanel

Inga röster än
Skapat: 11 september, 2024
Senast ändrat: 10 september, 2024
Saftiga kanelbullar med mycket kanel

Saftiga kanelbullar är en svensk favorit som aldrig går ur tiden. De mjuka, fluffiga bullarna fylls med en rik och härlig kanel- och sockerblandning, och toppas med pärlsocker för extra sötma och crunch. Perfekta till fikat eller när du vill unna dig något extra gott. Nybakta kanelbullar sprider en oemotståndlig doft som gör varje stund lite bättre!

Saftiga kanelbullar med mycket kanel | Receptskatt

Ingredienser

Vetedeg:

Fyllning:

Sockerlag:

  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker

Instruktioner

Fyllning:

  • Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.

Vetedeg:

  • Värm mjölken (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  • Ha sedan i kardemumma, muskot, smör delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov. Var försiktig med mjölet!
  • Knåda ordentligt i minst 10-12 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand. Låt degen vila övertäckt i rumstemperatur i 10 minuter innan du bakar ut den.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel. Degen ska vara ungefär 1,5 cm i tjocklek.
  • Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik de sedan på mitten längs med långsidan. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
  • Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln.
  • Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i cirka 2-3 timmar.
  • Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  • Blanda lätt ihop 3 ägg och 3 msk vatten till penslingen och pensla dina bullar. Garnera med pärlsocker. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Sockerlag:

  • Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att blanda ihop vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka upp tills sockret lösts upp sig i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
  • Sedan är det bara att njuta!

Anteckning

Glöm inte att använda rumstempererade ingredienser!
per Cirka 30-40 stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg