Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
Vetedeg:
Värm mjölken (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha sedan i kardemumma, muskot, smör delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov. Var försiktig med mjölet!
Knåda ordentligt i minst 10-12 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand. Låt degen vila övertäckt i rumstemperatur i 10 minuter innan du bakar ut den.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Degen ska vara ungefär 1,5 cm i tjocklek.
Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik de sedan på mitten längs med långsidan. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i cirka 2-3 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Blanda lätt ihop 3 ägg och 3 msk vatten till penslingen och pensla dina bullar. Garnera med pärlsocker. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Sockerlag:
Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att blanda ihop vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka upp tills sockret lösts upp sig i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Sedan är det bara att njuta!
Anteckning
Glöm inte att använda rumstempererade ingredienser!