Salsicciapasta
Skapat:
3 januari, 2025
Senast ändrat:
2 januari, 2025

0
Innehåll
Salsicciapasta m𝖾𝖽 𝗍𝗈𝗆𝖺𝗍, 𝖿𝖺̈𝗇𝗄𝖺̊𝗅, 𝗏𝗂𝗍𝗅𝗈̈𝗄 𝗈𝖼𝗁 𝖻𝖺𝗌𝗂𝗅𝗂𝗄𝖺 blir en perfekt vardagsmiddag i veckan!
Ikväll gjorde jag min ”go-to” rätt, som alla i familjen älskar. Maten tar lika lång tid som det tar för pastan att koka! Snabbt, gott och enkelt!
Fler goda rätter:


/
Total tid: 20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 port pasta valfri sort
- 2 msk olivolja extra virgin
- 400 g salsicciafärs
- 1 gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 fänkål liten tärnad eller 1 msk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes
- 500 g passerade tomater + vatten från förpackningen
- pastavatten
- 2 dl basilika hackad
- salt
- peppar
- parmesan riven
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp en panna med olivoljan och fräs salsicciafärsen tills den får fin färg.
- Tillsätt passerade tomater och vatten. Låt reducera och koka ihop tills pastan är klar.
- Rör ned basilika tillsammans med pastan i såsen. Späd med pastavattnet om den känns för tjock.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!