Go Back
+ servings
En skål med pasta med salsiccia och riven ost på toppen, serverad på en mörk yta.
Print
Inga röster än

Salsicciapasta

Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel pasta, Enkla pastarecept, familjemat, Goda pastarecept, korvpasta, lättlagad pasta, lättlagad vardagsmat, lyxig pastarätt, middag för hela familjen, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 4 port pasta valfri sort
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 400 g salsicciafärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 fänkål liten tärnad eller 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 500 g passerade tomater + vatten från förpackningen
  • pastavatten
  • 2 dl basilika hackad
  • salt
  • peppar
  • parmesan riven

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivoljan och fräs salsicciafärsen tills den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök, vitlök, fänkål och chiliflakes. Fräs tills det blir mjukt.
  • Tillsätt passerade tomater och vatten. Låt reducera och koka ihop tills pastan är klar.
  • Rör ned basilika tillsammans med pastan i såsen. Späd med pastavattnet om den känns för tjock.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med riven parmesan.