Semmelcookies
Skapat:
14 januari, 2025
Senast ändrat:
13 januari, 2025

0
Innehåll
Semmelcookies är en rolig och enkel version av semlan – men istället för en traditionell bulle är det småkakor!
De smaka som semla med kardemumma, mandelmassa och grädde. Det är ett snabbt och lätt sätt att få semmelkänsla utan att behöva baka stora bullar. Perfekt att göra tillsammans med barn, eftersom det går snabbt och alla kan vara med.
Cookiesen är både goda och lekfulla, och hela familjen kommer att älska dem!
Fler festliga recept:


Total tid: 30 minuter
Servings: 12
Ingredienser
- 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl farinsocker
- 150 gram smör
- 1 ägg
- 1 tsk bikarbonat
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kardemumma
- 100 gram mandelmassa riven, blandat med 1 msk mjölk
- 3 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, farinsocker, smör och ägg med elvisp.
- Häll i bikarbonat, vetemjöl och kardemumma. Vispa till en deg.
- Rulla degen till bollar lägg på plåt. Lägg bara 9 bollar på varje plåt då de flyter ut. Grädda i ca 9-11 minuter tills de är gyllenbruna på kanterna.
- Ta ut kakorna, tryck till dem något och dela 4 av kakorna i 4 delar medan det är varma. Dessa bitarna ska bli locket på ”semlorna”.
- Låt svalna helt!
- Garnera dina cookies med mandelmassa, vispad grädde och sätt på ”locket”. Toppa med lite florsocker och sen är de klara att serveras!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Så gott