Go Back
+ servings
En hand som håller en semmelcookie med grädde och mandelmassa på toppen.
Print
5 av 1 röst

Cookies semlor

Kombinationen mellan två världar! Seg botten, grädde och mandelmassa!! Smakar exakt som semla fast går Såå mycket snabbare! Detta måste du testa!
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: cookies, Fika, semlor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: ¨semla, fettisdagen, fika, fikadags, gofika, semlor
Yield: 12

Materials

  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl farinsocker
  • 150 gram smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kardemumma
  • 100 gram mandelmassa riven, blandat med 1 msk mjölk
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, farinsocker, smör och ägg med elvisp.
  • Häll i bikarbonat, vetemjöl och kardemumma. Vispa till en deg.
  • Rulla degen till bollar lägg på plåt. Lägg bara 9 bollar på varje plåt då de flyter ut. Grädda i ca 9-11 minuter tills de är gyllenbruna på kanterna.
  • Ta ut kakorna, tryck till dem något och dela 4 av kakorna i 4 delar medan det är varma. Dessa bitarna ska bli locket på ”semlorna”.
  • Låt svalna helt!
  • Garnera dina cookies med mandelmassa, vispad grädde och sätt på ”locket”. Toppa med lite florsocker och sen är de klara att serveras!