Semmelvåfflor
Skapat:
1 februari, 2025
Senast ändrat:
22 januari, 2025

0
Semmelvåfflor till helgen, mums! Våffelsmet smaksatt med kardemumma, mandelmassa och vispad grädde som fyllning blir otroligt gott och enkelt.
Att göra sin egen våffelsmet ingen konst men använder man färdig mix så bara tillsätt kardemumma i smeten.
Fler semmel-recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats
Ingredienser
Våfflor:
Fyllning:
- 1 dl sötmandel
- 250 gr mandelmassa
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma nystött
- 0,75 dl florsocker
- 0,75-1 dl mjölk
Servering:
Instruktioner
Våfflor:
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Vispa i hälften av mjölken bland de torra ingredienserna till en jämn smet.
- Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör vid första laggen, sedan vid behov.
- Grädda tills våfflorna fått fin färg, låt svalna på galler bredvid varandra.
Fyllning:
- Att göra denna mandelmassa är absolut det godaste, men har man ont om tid så kan man göra en snabbare version (se recept längre ner).
- Mixa sötmandel i en mixer.
- Tillsätt övriga ingredienser och börja med den mindre mängden mjölk. Mixa ihop till en jämn mandelmassa.
- Spä med mer mjölk om den är för fast.
Snabb fyllning:
- Riv mandelmassan.
- Mixa mandelmassan med lite mjölk/grädde/vatten till en jämn smet. Smaksätt eventeullt med någon droppe bittermandelarom.
Servering:
- Spritsa/bred ut mandelmassa på en våffla.
- Vispa grädden och fördela den på mandelmassan.
- Lägg en våffla på grädden.
- Toppa med lite vispad grädde och rostade mandelspån.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!