Sichuanbiff
Skapat:
18 augusti, 2024
Senast ändrat:
18 augusti, 2024

2
Sichuanbiff är en kryddstark och smakrik rätt som är perfekt för dig som älskar asiatisk mat med lite hetta.
Mört nötkött wokas tillsammans med färgglada grönsaker och en syrlig, het sås som är typisk för Sichuan-köket.
Rätten får sin unika smak från den berömda Sichuanpepparn, som ger en mild men stark känsla och en distinkt smakupplevelse.
Servera med basmatiris eller nudlar för en komplett och mättande måltid.
Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 279kcal
Ingredienser
- 450 gram nötkött ryggbiff, rostbiff, flankstek eller lövbiff, tunt skivat
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 st stor paprika skivad
- 2,5 dl sockerärtor eller haricots verts
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk ingefära finhackad
- 0,6 dl soja
- 2 msk risvinäger
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk chilipasta t.ex. doubanjiang eller sambal oelek
- 1 msk Sichuanpeppar lätt krossad
- 1 msk majsstärkelse blandad med 2 msk vatten för att reda
- 1 msk socker
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk svartpeppar
- Skivade vårlökar och sesamfrön till garnering
Instruktioner
Förbered köttet
- Värm oljan i en stor stekpanna eller wokpanna på medelhög värme. Tillsätt det skivade nötköttet och stek det i 3-4 minuter tills det är gyllenbrunt och precis genomstekt. Ta bort köttet från pannan och ställ åt sidan.
Grönsakerna
- I samma panna, tillsätt paprikan och sockerärtorna (eller haricots verts). Stek i 2-3 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt den finhackade vitlöken och ingefäran och stek ytterligare 1 minut tills det doftar gott.
Såsen
- Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt soja, risvinäger, hoisinsås, chilipasta, Sichuanpeppar, socker, salt och svartpeppar. Rör om så att allt blandas väl. Låt blandningen sjuda och koka i 2-3 minuter så att smakerna sätter sig.
- Rör försiktigt i majsstärkelseblandningen och koka ytterligare 1-2 minuter tills såsen har tjocknat.
Servera
- Garnera med skivade vårlökar och sesamfrön om så önskas. Servera den smakrika Sichuanbiffen över kokt ris eller nudlar för en underbar måltid.
Anteckning
Servera med nykokt basmatiris eller nudlar av önskat slag.
Näringsinnehåll
Kalorier: 279kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 26g | Fat: 17g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 69mg | Natrium: 956mg | Kalium: 469mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 706IU | Vitamin C: 38mg | Kalcium: 41mg | Järn: 4mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Den ser gott jag måste laga den