Go Back
+ servings
En tallrik med Sichuanbiff som innehåller bitar av kött och grönsaker i en sås.
Print
5 av 1 röst

Sichuanbiff

Denna Sichuanbiff är en smakrik och kryddig rätt som verkligen ger en smakupplevelse med sin härliga sås och färgglada ingredienser. Perfekt för dig som älskar kryddstark mat, kombinerar denna rätt mört nötkött med en syrlig och het sås för en tillfredsställande måltid.
Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kött, Lunch, Middagstips
Kök: Asiatiskt, Kinesiskt
Keyword: kryddstarkt, smakrikt
Yield: 4 portioner
Calories: 279kcal

Materials

  • 450 gram nötkött ryggbiff, rostbiff, flankstek eller lövbiff, tunt skivat
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 st stor paprika skivad
  • 2,5 dl sockerärtor eller haricots verts
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk ingefära finhackad
  • 0,6 dl soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk chilipasta t.ex. doubanjiang eller sambal oelek
  • 1 msk Sichuanpeppar lätt krossad
  • 1 msk majsstärkelse blandad med 2 msk vatten för att reda
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • Skivade vårlökar och sesamfrön till garnering

Instruktioner

Förbered köttet

  • Värm oljan i en stor stekpanna eller wokpanna på medelhög värme. Tillsätt det skivade nötköttet och stek det i 3-4 minuter tills det är gyllenbrunt och precis genomstekt. Ta bort köttet från pannan och ställ åt sidan.

Grönsakerna

  • I samma panna, tillsätt paprikan och sockerärtorna (eller haricots verts). Stek i 2-3 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt den finhackade vitlöken och ingefäran och stek ytterligare 1 minut tills det doftar gott.

Såsen

  • Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt soja, risvinäger, hoisinsås, chilipasta, Sichuanpeppar, socker, salt och svartpeppar. Rör om så att allt blandas väl. Låt blandningen sjuda och koka i 2-3 minuter så att smakerna sätter sig.
  • Rör försiktigt i majsstärkelseblandningen och koka ytterligare 1-2 minuter tills såsen har tjocknat.

Servera

  • Garnera med skivade vårlökar och sesamfrön om så önskas. Servera den smakrika Sichuanbiffen över kokt ris eller nudlar för en underbar måltid.

Anteckning

Servera med nykokt basmatiris eller nudlar av önskat slag.

Nutrition

Kalorier: 279kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 26g | Fat: 17g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 69mg | Natrium: 956mg | Kalium: 469mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 706IU | Vitamin C: 38mg | Kalcium: 41mg | Järn: 4mg