Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Silviakaka med äpple

Inga röster än
Skapat: 11 augusti, 2024
Senast ändrat: 13 augusti, 2024
Silviakaka med äpple

Silviakaka med den fantastiska glasyren kan vara en av de godaste klassiska kakorna. Att sedan tillsätta äpple i smeten gjorde att det blev en av höstens godaste kakor, mums!

Silviakakan blir en perfekt bjudkaka till många personer då den bakas i långpanna. Den håller sig saftig flera dagar så man kan bra förbereda den en dag innan servering.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 20
Calories: 234kcal

Utrustning

  • 1 form, 25×35 cm

Ingredienser

Silviakaka:

Glasyr:

Instruktioner

Silviakaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och socker ca 5 minuter.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner det i smeten under fortsatt långsam vispning.
  • Tillsätt sedan vattnet. Vänd om försiktigt med en slickepott.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Skala och skär äpplena i skivor som du trycker ner i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kakan känns fast och har fått fin färg. Testa med en sticka.
  • Låt sedan kakan svalna.

Glasyr:

  • Smält smöret på låg värme.
  • Tillsätt socker och vaniljsocker, rör om.
  • Ta av kastrullen från spisen och rör ner äggulorna. Ställ tillbaka på spisen.
  • Rör om hela tiden tills glasyren får en fin konsistens. Låt svalna en aning och häll sedan glasyren över kakan och toppa med kokos.

Näringsinnehåll

Kalorier: 234kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 1g | Fat: 13g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 26mg | Natrium: 75mg | Kalium: 40mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 283IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 6mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg