Go Back
+ servings
En bit silviakaka med äpple och kokos på en vit tallrik med en sked.
Print
Inga röster än

Silviakaka med äpple

Magisk Silviakaka med äpple och glasyr.
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, kaka med glasyr, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, silviakaka
Yield: 20
Calories: 234kcal

Equipment

  • 1 form, 25x35 cm

Materials

Silviakaka:

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 180 gr vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 st äpplen

Glasyr:

  • 225 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 1 dl kokosflingor

Instruktioner

Silviakaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och socker ca 5 minuter.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner det i smeten under fortsatt långsam vispning.
  • Tillsätt sedan vattnet. Vänd om försiktigt med en slickepott.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Skala och skär äpplena i skivor som du trycker ner i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kakan känns fast och har fått fin färg. Testa med en sticka.
  • Låt sedan kakan svalna.

Glasyr:

  • Smält smöret på låg värme.
  • Tillsätt socker och vaniljsocker, rör om.
  • Ta av kastrullen från spisen och rör ner äggulorna. Ställ tillbaka på spisen.
  • Rör om hela tiden tills glasyren får en fin konsistens. Låt svalna en aning och häll sedan glasyren över kakan och toppa med kokos.

Nutrition

Kalorier: 234kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 1g | Fat: 13g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 26mg | Natrium: 75mg | Kalium: 40mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 283IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 6mg | Järn: 1mg