Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Silviakaka med saffran

Inga röster än
Skapat: 22 november, 2024
Senast ändrat: 21 november, 2024
Silviakaka med saffran

Silviakaka med saffran är en härlig och saftig kaka som passar perfekt under julens mysiga fikastunder.

Den kombinerar den klassiska silviakakans mjuka konsistens med den varma smaken av saffran. Kakan är enkel att göra och får en extra festlig känsla tack vare den gyllene färgen och den mjuka glasyren.

Denna kaka är ett härligt inslag på julbordet och en favorit för alla som älskar saffran!

Fler goda recept med saffran:

Saffranscookies

Solbulle med saffran

Saffranskaka med äpple

Saffranspannacotta

Silviakaka med saffran | Receptskatt
Silviakaka med saffran 6
Total tid: 35 minuter
Servings: 14

Ingredienser

Glasyr:

Garnering:

  • kokos

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg, strösocker och salt pösigt (tills det blir vitt och fluffigt) med elvisp.
  • Vänd ner mjölk och saffran. Häll till sist ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Grädda i 20-25 minuter långt ner i ugnen (så att den inte bränns). Den ska vara gyllenbrun samt fast i mitten och inte kladdig. Låt svalna.

Garnering:

  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och rör tills socker kristallerna har smält! Ta bort från värmen och tillsätt äggulorna och vaniljsocker.

Topping:

  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokos. Förvara i kylen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

    1. Hej, jag använde en form som var 36X24 cm, men det funkar nog annars med en stor spiralform, sååå god 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg