Silviakaka med saffran
Skapat:
22 november, 2024
Senast ändrat:
21 november, 2024

1
Silviakaka med saffran är en härlig och saftig kaka som passar perfekt under julens mysiga fikastunder.
Den kombinerar den klassiska silviakakans mjuka konsistens med den varma smaken av saffran. Kakan är enkel att göra och får en extra festlig känsla tack vare den gyllene färgen och den mjuka glasyren.
Denna kaka är ett härligt inslag på julbordet och en favorit för alla som älskar saffran!
Fler goda recept med saffran:

Total tid: 35 minuter
Servings: 14
Ingredienser
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1 dl mjölk
- 0,5 gram saffran ett paket
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
- 150 gram smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg, strösocker och salt pösigt (tills det blir vitt och fluffigt) med elvisp.
- Vänd ner mjölk och saffran. Häll till sist ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
- Grädda i 20-25 minuter långt ner i ugnen (så att den inte bränns). Den ska vara gyllenbrun samt fast i mitten och inte kladdig. Låt svalna.
Garnering:
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och rör tills socker kristallerna har smält! Ta bort från värmen och tillsätt äggulorna och vaniljsocker.
Topping:
- Häll glasyren över kakan och toppa med kokos. Förvara i kylen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Verkar jättegod men hur stor ska formen vara?
Hej, jag använde en form som var 36X24 cm, men det funkar nog annars med en stor spiralform, sååå god 🙂