Sjuhålskaka
Skapat:
15 november, 2024
Senast ändrat:
13 november, 2024

0
Sjuhålskaka är en riktig favorit i hela vår familj, en så god klassisk kaka som passar vid alla tillfällen.
Den här gången ville jag ha ett lite saftigare och tyngre botten istället för ett lätt och luftigt sockerkaksbotten. Jag ville även toppa kakan med något och eftersom jag älskar kombinationen choklad och kokos så var valet ganska enkelt och det blev så gott!
Gillar man inte kokos så kan man självklart bara lämna kakan som den är eller toppa den med nötter, strössel eller vad man nu gillar!
Fler härliga bakverk:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Utrustning
- 20 cm form
Ingredienser
Instruktioner
Kakbotten:
- Ta fram filmjölken och låt den bli lite mer rumsvarm.
- Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen och smörj in sidorna, bröa gärna med kokosflingor.
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt växelvis det smälta smöret och filmjölken under sakta vispning.
- Rör till sist ner de torra ingredienserna.
- Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i ca 30-35 minuter, känn med en sticka att den är klar, övergrädda inte!Låt kakan svalna helt.
- Gör sedan så många hål du kan i kakan med tex änden av en slev.
Chokladglasyr:
- Smält ihop alla ingredienser och låt småkoka tills det tjocknar lite, ca 15-20 minuter.
- Häll sedan glasyren över den kalla kakan och fyll upp alla hål ordentligt.
- Skeda upp glasyr på kakan igen om det rinner mycket ner på sidorna.
- Låt stelna i kyl.
- Strö över kokosflingor.Ta fram kakan minst 30 minuter innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!