Smarrig fiskgryta
Skapat:
25 september, 2024
Senast ändrat:
24 september, 2024

0
Innehåll
Denna smakrika fiskgryta är fullmatad med goda smaker så som skaldjursfond, fänkål, dill och dragon. Grytan toppas med saftiga räkor och en klick krämig aioli som ger rätten en extra touch av lyx.
Perfekt för en mysig kväll, där kombinationen av fräscha skaldjur och kryddiga örter ger en fantastisk smakupplevelse. Enkel att laga men känns lyxig nog för att imponera på dina gäster!

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- 400 g valfri fisk tärnad (jag körde torsk och rödspätta)
- 1 msk olivolja extra virgin
- 200 g räkor skalade
- 2 st rödlökar skivade
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st liten fänkål tärnad
- 2 msk torkad dragon
- 2 msk paprikapuré
- 5 dl vatten
- 3 st fiskbuljongtärningar
- 3 msk skaldjursfond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 6 st fast potatis tärnade
- 2 st morötter tärnad
- 1 st röd paprika i bitar
- 100 g körsbärstomater halverade
- 2 msk citronsaft
- 2 dl färsk dill finhackad
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Tillsätt torkad dragon och paprikapuré. Fräs ytterligare någon minut.
- Slå på vatten, fiskbuljongtärningarna, skaldjursfond och grönsakerna.
- Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
- Servera med räkor, aioli och ett gott bröd.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!