Go Back
+ servings
En skål med fiskgryta innehållande räkor, grönsaker och en klick gräddfil på toppen.
Print
Inga röster än

Smarrig fiskgryta

Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grytor, Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda fiskrecept, laga mat med fisk, lättlagade grytor
Yield: 4 portioner

Materials

  • 400 g valfri fisk tärnad (jag körde torsk och rödspätta)
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 200 g räkor skalade
  • 2 st rödlökar skivade
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st liten fänkål tärnad
  • 2 msk torkad dragon
  • 2 msk paprikapuré
  • 5 dl vatten
  • 3 st fiskbuljongtärningar
  • 3 msk skaldjursfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 6 st fast potatis tärnade
  • 2 st morötter tärnad
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 100 g körsbärstomater halverade
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl färsk dill finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Fräs på rödlök, vitlök och fänkål så det blir mjukt.
  • Tillsätt torkad dragon och paprikapuré. Fräs ytterligare någon minut.
  • Slå på vatten, fiskbuljongtärningarna, skaldjursfond och grönsakerna.
  • Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
  • Smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd ner dill och fisken försiktig. Låt stå med lock 5-10 minuter tills fisken är klar.
  • Servera med räkor, aioli och ett gott bröd.