Smashad lök- och senapsburgare
Skapat:
23 februari, 2025
Senast ändrat:
23 februari, 2025

1
Innehåll
Smashad lök- och senapsburgare är en smakexplosion med perfekt stekyta och härligt karamelliserad lök.
Färsen pressas hårt i pannan för att få en krispig yta, medan senap och lök tillför både sötma och syra som lyfter smaken till en ny nivå. Denna burgare är inspirerad av klassiska amerikanska diners och är lika enkel att göra som den är god att äta.
Servera i ett gott hamburgerbröd med dina favorittillbehör för den ultimata burgarupplevelsen!
Några andra recepttips:




Total tid: 20 minuter
Servings: 4 stycken
Ingredienser
- 500 g nötfärs eller nymalen högrevsfärs
- 2 msk flingsalt
- 2 msk nymalen svartpeppar
- 2 msk worcestersås
- 1 dl gul lök finhackad
- 2 msk amerikansk senap
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser till en luftig färs.
- Rulla färsen till 4-6 st jämnstora bollar. (Det går naturligtvis att direkt forma färsen till jämnstora hamburgare och sedan steka på)
- Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olja. Lägg i bollarna med ganska stort mellanrum. Brukar få plats med 3st bollar per lagg.
- Nu är det optimala att ha ett ”smashjärn” till hands, men funkar lika bra med en billigare hamburgerpress som jag har. Rakt uppifrån, pressa ner bollarna i pannan så de blir runda burgare, lägg då på senap och den gula löken, innan du vänder och steker hårt på andra sidan.
- Lägg på din favoritost när du stekt ena sidan klar och låt den smälta lite med hjälp av värmen från pannan.
- Servera burgarna med bröd & dina favorittillbehör!
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!