Go Back
+ servings
En hamburgare med cheddarost, rödlök och majonnäs på ett sesambröd, serverad på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

Smashad lök- och senapsburgare

Smashad lök- och senapsburgare – krispig stekyta, karamelliserad lök och smakrik senap. Enkelt, saftigt och fullproppat med smak!
Total tid20 minuter
Måltid: Barnvänligt, Hamburgare, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Amerikanskt
Keyword: smashade burgare, sommarmat
Yield: 4 stycken

Materials

  • 500 g nötfärs eller nymalen högrevsfärs
  • 2 msk flingsalt
  • 2 msk nymalen svartpeppar
  • 2 msk worcestersås
  • 1 dl gul lök finhackad
  • 2 msk amerikansk senap

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienser till en luftig färs.
  • Rulla färsen till 4-6 st jämnstora bollar. (Det går naturligtvis att direkt forma färsen till jämnstora hamburgare och sedan steka på)
  • Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olja. Lägg i bollarna med ganska stort mellanrum. Brukar få plats med 3st bollar per lagg.
  • Nu är det optimala att ha ett ”smashjärn” till hands, men funkar lika bra med en billigare hamburgerpress som jag har. Rakt uppifrån, pressa ner bollarna i pannan så de blir runda burgare, lägg då på senap och den gula löken, innan du vänder och steker hårt på andra sidan.
  • Lägg på din favoritost när du stekt ena sidan klar och låt den smälta lite med hjälp av värmen från pannan.
  • Servera burgarna med bröd & dina favorittillbehör!