Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smokey pulled pork

Inga röster än
Skapat: 23 augusti, 2024
Senast ändrat: 23 augusti, 2024
Smokey pulled pork

Smokey pulled pork är en saftig och smakrik rätt där fläskkött långsamt tillagas tills det är så mört att det enkelt kan dras isär med en gaffel.

Köttet smaksätts med en rökig barbequesås, och tillagas sedan på låg värme, antingen i ugnen, på grillen eller i en slow cooker. Den rökiga smaken ger en extra dimension till rätten.

Perfekt i hamburgerbröd, tacos, eller serverat med coleslaw.

Total tid: 5 timmar 30 minuter
Servings: 6 portioner
Calories: 221kcal

Utrustning

  • 1 lergryta

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm upp ugnen till 120 grader. Ställ lergrytan i blöt. Minst 30 minuter.
  • Lägg fläskkarrén i mitten av lergrytan. (Du kan också använda en ugnssäker form och täcka ordentligt med aluminiumfolie.)
  • Lägg i rödlök & vitlök, runtomkring. Häll över bbq såsen.
  • Lägg på locket och ställ i ugnen tills köttet går att dra isär. Ungefär 5 timmar. Ju längre desto bättre.
  • Servera med valfria tillbehör. Jag gillar att servera i tortillabröd med grönsaker och fräsch yoghurt/créme fraîche.

Näringsinnehåll

Kalorier: 221kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 31g | Fat: 10g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 100mg | Natrium: 110mg | Kalium: 569mg | Fiber: 0,02g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 0,4IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg