Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat

Inga röster än
Skapat: 4 december, 2024
Senast ändrat: 3 december, 2024
Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat

Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat är en smakrik och krämig rätt som kombinerar den mjuka, nötiga smaken av smörbönor med den intensiva sältan från soltorkade tomater och den fräscha, milda smaken av spenat.

Denna pasta är både näringsrik och mättande, samtidigt som den erbjuder en härlig blandning av smaker och texturer.

Fler goda maträtter:

Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat | Receptskatt
Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 6 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka pastan i rikligt saltat vatten.
  • Hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré.
  • Tvätta spenaten och tillsätt även den i stekpannan.
  • Tillsätt kryddorna, smörbönorna, buljong, hackad soltorkad tomat och grädde. Låt koka upp. Ta fram en mixer och häll i såsen, mixa slät.
  • Spara 1 dl pastavatten och blanda den mixade såsen med pastan. Tillsätt till sist parmesan. Smaka av och tillsätt salt och peppar enlig tycke.

Anteckning

Tillsätt kokosmjölk istället för grädde och lämna bort osten ifall ni vill göra den vegansk.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg