Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat
Skapat:
4 december, 2024
Senast ändrat:
3 december, 2024

0
Innehåll
Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat är en smakrik och krämig rätt som kombinerar den mjuka, nötiga smaken av smörbönor med den intensiva sältan från soltorkade tomater och den fräscha, milda smaken av spenat.
Denna pasta är både näringsrik och mättande, samtidigt som den erbjuder en härlig blandning av smaker och texturer.
Fler goda maträtter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 6 portioner
Ingredienser
- pasta valfri sort
- 1 burk smörbönor
- soltorkade tomater hackade
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- cs. 150 g färsk spenat
- 3 dl grädde
- ½ grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk herbes de provence
- 1 tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk fänkål malen
- 1 dl pastavatten
- salt
- peppar
Instruktioner
- Koka pastan i rikligt saltat vatten.
- Tvätta spenaten och tillsätt även den i stekpannan.
- Tillsätt kryddorna, smörbönorna, buljong, hackad soltorkad tomat och grädde. Låt koka upp. Ta fram en mixer och häll i såsen, mixa slät.
Anteckning
Tillsätt kokosmjölk istället för grädde och lämna bort osten ifall ni vill göra den vegansk.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!