Smördegspuffar med en asiatisk varmrökt laxröra
Skapat:
13 oktober, 2024
Senast ändrat:
12 oktober, 2024

0
Innehåll
Smördegspuffar med asiatisk varmrökt laxröra är en elegant och smakrik förrätt eller tilltugg. De krispiga smördegspuffarna bakas gyllene och spröda, och toppas sedan med en krämig röra på varmrökt lax. Röran smaksätts med ingredienser som sesamolja, lime, ingefära och sojasås för en frisk och asiatisk touch. Lite hackad koriander och chili kan också tillsättas för extra sting. Denna kombination av krispig smördeg och den rökiga, smakrika laxen ger en perfekt balans och är ett läckert inslag på festen eller middagen!
Fler goda tilltugg:

Total tid: 30 minuter
Servings: 15
Ingredienser
- 1 förp smördeg jag köpte ett ”vanligt paket” med 5 smördegsplattor som jag delade i små bitar
- 1 ägg till smördegen
- ca. 200-250 g -Varmrökt lax
- 1 rödlök finhackad
- 1 msk smetana
- 1 tsk srirachasås
- 1-2 msk sweet chilisås
- 1 msk japansk soya
- 1 tsk sesam olja
- 1 tsk -Honung
- 1 msk tångkaviar kan uteslutas
- 1/2-1 msk torkad dill
- salt
- peppar
Topping:
- färsk gräslök finhackad
- svarta sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tina smördegen.
- Skär upp smördegen i små gulliga bitar, nagga hål med en gaffel och pensla dem med ägg.
- Grädda smördegsbitarna i ca. 10-12 minuter. Ifall de stiger allt för mycket kan du trycka till dem med ett stekspade eller liknande.
- Förbered laxröran genom att blanda ihop alla ingredienser. Det enda som måste göras är att hacka rödlöken och rensa bort eventuella ben från laxen.
- Hacka även upp gräslöken.
- Låt smördegspuffarna svalna något innan du lägger på laxröran.
- Toppa med gräslök och sesamfrön.
- Klart!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!