Go Back
+ servings
Fyllda smördegskakor toppade med laxröra och gräslök på en tallrik.
Print
Inga röster än

Smördegspuffar med en asiatisk varmrökt laxröra

Perfekt plockmat till höstens mysiga kvällar!
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Lättlagat, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tilltugg
Kök: Asiatiskt
Keyword: tilltugg
Yield: 15

Materials

  • 1 förp smördeg jag köpte ett ”vanligt paket” med 5 smördegsplattor som jag delade i små bitar
  • 1 ägg till smördegen
  • ca. 200-250 g -Varmrökt lax
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 msk smetana
  • 1 tsk srirachasås
  • 1-2 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soya
  • 1 tsk sesam olja
  • 1 tsk -Honung
  • 1 msk tångkaviar kan uteslutas
  • 1/2-1 msk torkad dill
  • salt
  • peppar

Topping:

  • färsk gräslök finhackad
  • svarta sesamfrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Tina smördegen.
  • Skär upp smördegen i små gulliga bitar, nagga hål med en gaffel och pensla dem med ägg.
  • Grädda smördegsbitarna i ca. 10-12 minuter. Ifall de stiger allt för mycket kan du trycka till dem med ett stekspade eller liknande.
  • Förbered laxröran genom att blanda ihop alla ingredienser. Det enda som måste göras är att hacka rödlöken och rensa bort eventuella ben från laxen.
  • Hacka även upp gräslöken.
  • Låt smördegspuffarna svalna något innan du lägger på laxröran.
  • Toppa med gräslök och sesamfrön.
  • Klart!