Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Smördegspuffar med en asiatisk varmrökt laxröra
Perfekt plockmat till höstens mysiga kvällar!
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Förrätt, Lättlagat, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tilltugg
Kök:
Asiatiskt
Keyword:
tilltugg
Yield:
15
Materials
1
förp
smördeg
jag köpte ett ”vanligt paket” med 5 smördegsplattor som jag delade i små bitar
1
ägg
till smördegen
ca. 200-250
g
-Varmrökt lax
1
rödlök
finhackad
1
msk
smetana
1
tsk
srirachasås
1-2
msk
sweet chilisås
1
msk
japansk soya
1
tsk
sesam olja
1
tsk
-Honung
1
msk
tångkaviar
kan uteslutas
1/2-1
msk
torkad dill
salt
peppar
Topping:
färsk gräslök
finhackad
svarta sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina smördegen.
Skär upp smördegen i små gulliga bitar, nagga hål med en gaffel och pensla dem med ägg.
Grädda smördegsbitarna i ca. 10-12 minuter. Ifall de stiger allt för mycket kan du trycka till dem med ett stekspade eller liknande.
Förbered laxröran genom att blanda ihop alla ingredienser. Det enda som måste göras är att hacka rödlöken och rensa bort eventuella ben från laxen.
Hacka även upp gräslöken.
Låt smördegspuffarna svalna något innan du lägger på laxröran.
Toppa med gräslök och sesamfrön.
Klart!