Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smördegspuffar med löjrom och räkor

Inga röster än
Skapat: 21 november, 2024
Senast ändrat: 20 november, 2024
Smördegspuffar med löjrom och räkor

Smördegspuffar med löjrom och räkor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt som förrätt eller en festlig småplock.

Fyll smördegspuffarna med en krämig blandning av räkor, gräddfil samt dill och toppa med härlig löjrom för en elegant och smakrik upplevelse.

Perfekt när du vill imponera på gästerna utan att stå i köket för länge.

Fler goda tilltugg:

Smördegspuffar med löjrom och räkor | Receptskatt
Smördegspuffar med löjrom och räkor 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 8 snittar

Ingredienser

Instruktioner

  • Tina löjrom och räkor.
  • Sätt ugnen på 220 grader (eller vad instruktionerna säger).
  • Gör med hjälp av ett glas 8 st runda cirklar av degen.
  • Nagga lite med gaffel i mitten.
  • Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  • Grädda i ungen ca 10 minuter, håll lite koll under tiden.
  • Låt svalna.
  • Nu är degen väldigt frasig, så ta bort mittendelen så att det blir ett litet hål.
  • Blanda ihop gräddfil med några droppar citron, salt och peppar.
  • Spritsa i hålen.
  • Toppa med löjrom, räkor, dill och gräslök.
per snittar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg