Smördegspuffar med löjrom och räkor
Skapat:
21 november, 2024
Senast ändrat:
20 november, 2024

0
Innehåll
Smördegspuffar med löjrom och räkor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt som förrätt eller en festlig småplock.
Fyll smördegspuffarna med en krämig blandning av räkor, gräddfil samt dill och toppa med härlig löjrom för en elegant och smakrik upplevelse.
Perfekt när du vill imponera på gästerna utan att stå i köket för länge.
Fler goda tilltugg:

Total tid: 30 minuter
Servings: 8 snittar
Ingredienser
Instruktioner
- Tina löjrom och räkor.
- Sätt ugnen på 220 grader (eller vad instruktionerna säger).
- Gör med hjälp av ett glas 8 st runda cirklar av degen.
- Nagga lite med gaffel i mitten.
- Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Grädda i ungen ca 10 minuter, håll lite koll under tiden.
- Låt svalna.
- Nu är degen väldigt frasig, så ta bort mittendelen så att det blir ett litet hål.
- Spritsa i hålen.
- Toppa med löjrom, räkor, dill och gräslök.
per snittar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!