Go Back
+ servings
En tårtfat med smördegspuffar toppade med räkor och citronklyftor.
Print
Inga röster än

Smördegspuffar med löjrom och räkor

Nu börjar det bli hög tid att tänka på julmingelmat, så här kommer ett superbra och gott tips!
Total tid30 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: snacks, snittar, snitttar, tilltugg
Yield: 8 snittar

Materials

  • 40 g löjrom
  • 16 räkor skalade
  • 1 smördeg
  • Gräddfil
  • 2-3 droppar citron
  • gräslök hackad
  • ½ rödlök finhackad
  • dill
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg uppvispat

Instruktioner

  • Tina löjrom och räkor.
  • Sätt ugnen på 220 grader (eller vad instruktionerna säger).
  • Gör med hjälp av ett glas 8 st runda cirklar av degen.
  • Nagga lite med gaffel i mitten.
  • Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  • Grädda i ungen ca 10 minuter, håll lite koll under tiden.
  • Låt svalna.
  • Nu är degen väldigt frasig, så ta bort mittendelen så att det blir ett litet hål.
  • Blanda ihop gräddfil med några droppar citron, salt och peppar.
  • Spritsa i hålen.
  • Toppa med löjrom, räkor, dill och gräslök.