Smördegssnurror – Perfekt till plockbrickor

Smördegssnurror är perfekta små munsbitar till mingel och fest
När jag vill bjuda på något enkelt men ändå festligt till fördrink eller buffé gör jag gärna plockbrickor med smördegssnurror. Det går snabbt, ser fint ut och smakar otroligt gott. Smördegssnurrorna blir härligt frasiga med krämig fyllning, medan smördegspinnarna bjuder på knaprig ostsmak med en liten twist av sesam. Så enkelt att variera och alltid uppskattat.
Tips & variationer
✅ Byt ut kalkonen mot rökt skinka, salami eller soltorkade tomater
✅ Strö lite timjan eller rosmarin över innan gräddning för extra smak
✅ Vill du göra dem helt vegetariska? Hoppa över kalkonen och öka mängden ost
✅ Gör dubbel sats och frys in, värm sedan snabbt i ugnen inför servering
✅ Testa med färdig smaksatt färskost som chili eller paprika för variation
Fler goda recept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Smördegssnurror:
- smördeg
- färskost med vitlök & örter
- kalkon klippt i mindre bitar
- västerbottensost riven
Smördegspinnar:
- smördeg
- västerbottensost
- ägg uppvispat
- svarta sesamfrön
Instruktioner
Smördegssnurror:
- Bre på färskost på smördegen och toppa med kalkon.
- Rulla ihop till en rulle och skär i mindre bitar.
- Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över västerbottensost.
- Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Smördegspinnar:
- Lägg ut smördegen och strö på riven västerbottensost.
- Dela degen i remsor och snurra dem. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg, strö på lite mer ost och sedan svarta sesamfrön.
- Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills de blivit gyllenbruna.

