Go Back
+ servings
Ett urval av plockbrickor med ost, skinka, grönsaker och drycker på ett bord.
Print
Inga röster än

Plockbrickor

Smördegssnurror på plockbrickor för alla tillfällen och smaker! Perfekt att bjuda på när du får gäster eller bara vill fira in helgen med något extra gott. Lätt att förbereda, härligt att duka upp – och det ser alltid lika festligt ut när allt ligger vackert upplagt!
Förberedelser30 minuter
Active Time15 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Snack, Snacks & tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: snacks, tilltugg
Yield: 6 personer

Materials

Smördegssnurror:

  • smördeg
  • färskost med vitlök & örter
  • kalkon klippt i mindre bitar
  • västerbottensost riven

Smördegspinnar:

  • smördeg
  • västerbottensost
  • ägg uppvispat
  • svarta sesamfrön

Instruktioner

Smördegssnurror:

  • Bre på färskost på smördegen och toppa med kalkon.
  • Rulla ihop till en rulle och skär i mindre bitar.
  • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över västerbottensost.
  • Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Smördegspinnar:

  • Lägg ut smördegen och strö på riven västerbottensost.
  • Dela degen i remsor och snurra dem. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg, strö på lite mer ost och sedan svarta sesamfrön.
  • Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills de blivit gyllenbruna.