Smörig och tomatbaserad pasta med grillad hummer
Skapat:
20 augusti, 2024
Senast ändrat:
20 augusti, 2024

0
Innehåll
Denna smöriga och tomatbaserade pasta med grillad hummer är en lyxig och smakrik rätt som kombinerar det bästa av havets delikatesser med klassisk italiensk pasta.
En fyllig sås på smör, tomater, vitlök och örter omfamnar pastan, medan den grillade hummern tillför en söt och mild smak.

Perfekt för en speciell middag där du vill imponera med både smak och presentation.
Total tid: 1 timme
Servings: 4
Ingredienser
- 4 st hummerstjärtar eller 2 hela humrar
- 1 st morot grovt hackad
- 1 st gul lök grovt hackad
- 3 st vitlöksklyftor
- Chiliflakes
- 2 tsk kapris plus 1 tsk spad
- 400 g konserverade körsbärstomater
- Vatten
- Smör
- 450 g linguine
- 1 dl vitt vin
- Persilja plus stjälkar
- Parmesan
- Vitlökssmör till humrarna
- 50 g smör
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad persilja
- Salt och peppar
Instruktioner
- Ta ut köttet från humrarna och spara skalet.
- Lägg hummerköttet i kylen.
- Hacka morot och lök.
- Lägg hummerskalen i en traktörpanna och stek några minuter.
- Häll på vinet.
- Lägg i vitlöksklyftor, morot, gul lök och chiliflakes.
- Häll på tomaterna plus en burk med vatten och krossa dom lite lätt.
- Häll på kaprisspad plus kapris.
- Lägg i några persiljestjälkar.
- Låt koka ihop och koka ner cirka 30 minuter.
- Sila av allting och lägg i en stor klick smör och låt koka ihop.
- Smält vitlökssmöret.
- Grilla hummerstjärtarna (om de är råa) några minuter och pensla på vitlökssmör med jämna mellanrum.
- Koka pastan enligt anvisningar.
- Blanda ihop pastan med såsen.
- Servera pastan med en grillad hummerstjärt på och toppa med lite persilja och finriven parmesan.
Anteckning
Har du inte tillgång till hummer, så kan du använda kräftstjärtar eller räkor istället.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!