Go Back
+ servings
Tallrik med tomatbaserad pasta och hummer, dekorerad med persilja och parmesan.
Print
Inga röster än

Smörig och tomatbaserad pasta med grillad hummer

En pasta när man vill lyxa till det! Otroligt smakrik och dessutom väldigt tjusig att servera.
Total tid1 timme
Måltid: Fisk & skaldjur, Grillat, Huvudrätt, Middagstips, Pasta
Kök: Franskt, Italienskt
Keyword: lyxig pastarätt, skaldjurspasta
Yield: 4

Materials

  • 4 st hummerstjärtar eller 2 hela humrar
  • 1 st morot grovt hackad
  • 1 st gul lök grovt hackad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Chiliflakes
  • 2 tsk kapris plus 1 tsk spad
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • Vatten
  • Smör
  • 450 g linguine
  • 1 dl vitt vin
  • Persilja plus stjälkar
  • Parmesan
  • Vitlökssmör till humrarna
  • 50 g smör
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Ta ut köttet från humrarna och spara skalet.
  • Lägg hummerköttet i kylen.
  • Hacka morot och lök.
  • Lägg hummerskalen i en traktörpanna och stek några minuter.
  • Häll på vinet.
  • Lägg i vitlöksklyftor, morot, gul lök och chiliflakes.
  • Häll på tomaterna plus en burk med vatten och krossa dom lite lätt.
  • Häll på kaprisspad plus kapris.
  • Lägg i några persiljestjälkar.
  • Låt koka ihop och koka ner cirka 30 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Sila av allting och lägg i en stor klick smör och låt koka ihop.
  • Smält vitlökssmöret.
  • Grilla hummerstjärtarna (om de är råa) några minuter och pensla på vitlökssmör med jämna mellanrum.
  • Koka pastan enligt anvisningar.
  • Blanda ihop pastan med såsen.
  • Servera pastan med en grillad hummerstjärt på och toppa med lite persilja och finriven parmesan.

Anteckning

Har du inte tillgång till hummer, så kan du använda kräftstjärtar eller räkor istället.