Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Inga röster än
Skapat: 16 juni, 2025
Senast ändrat: 16 juni, 2025
Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med smak av sommar

Jag älskar att baka den här pajen på sommaren, den syrliga rabarbern tillsammans med söta jordgubbar och knäckig smuldeg blir helt oemotståndlig. Serverar den helst ljummen med både vaniljvisp och en kula glass. Så enkelt, så gott.

Jag brukar passa på när jag har rabarber i trädgården eller när jordgubbarna är riktigt solmogna. En perfekt paj att baka när man får oväntat besök. Den är snabb, enkel och alltid uppskattad.

Tips & variationer

✅ Jag byter ibland ut rabarber mot blåbär eller hallon, det blir också supergott
Farinsocker i degen ger en djupare smak, speciellt gott till rabarber
✅ Jag har testat att rosta havregrynen lätt i torr panna innan och det lyfter verkligen pajen
✅ Ibland gör jag små portionspajer, extra fint att servera
✅ Den går utmärkt att frysa in färdiggräddad

Fler goda recept med rabarber

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept

Total tid: 45 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Smuldeg:

Fyllning:

Servering:

  • vaniljvisp
  • vaniljglass

Instruktioner

Smuldeg:

  • Dela smöret i bitar.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Nyp sedan ihop smöret med de torra ingredienserna till en smuldeg

Fyllning:

  • Dela rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar och blanda med lite socker och potatismjöl.
  • Lägg rabarberbitarna och jordgubbsbitarna i en pajform.
  • Toppa sedan med smuldegen.
  • Grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.

Servering:

  • Servera pajen med vaniljvisp och vaniljglass.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!