Go Back
+ servings
En smulpaj med rabarber och jordgubbar, serverad med glass och grädde.
Print
Inga röster än

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

En riktig sommarfika💛 Krispig smulpaj med rabarber och jordgubbar, serveras med vaniljvisp och vaniljglass💛
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Äppelrecept, Efterrätt, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrättspaj, goda pajer, paj, Pajer
Yield: 8

Materials

Smuldeg:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 1-2 rabarber
  • 10-15 jordgubbar
  • dl potatismjöl
  • socker

Servering:

  • vaniljvisp
  • vaniljglass

Instruktioner

Smuldeg:

  • Dela smöret i bitar.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Nyp sedan ihop smöret med de torra ingredienserna till en smuldeg

Fyllning:

  • Dela rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar och blanda med lite socker och potatismjöl.
  • Lägg rabarberbitarna och jordgubbsbitarna i en pajform.
  • Toppa sedan med smuldegen.
  • Grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.

Servering:

  • Servera pajen med vaniljvisp och vaniljglass.