Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Snickerscheesecake

Inga röster än
Skapat: 19 augusti, 2024
Senast ändrat: 18 juli, 2024
Snickerscheesecake

Snickerscheesecake är så galet gott!

Spröd botten av digestivekex med krämig fyllning och toppad med en chokladfrosting, det kan bara inte bli fel.

Bakade cheesecake smakar oftast bäst dag 2 eller 3, så baka den gärna i förväg. De salta nötterna kan man vänta med att dekorera med till samma dag den ska serveras.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 4388kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diameter

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

  • 400 gr färskost rumsvarm
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 40 gr grädde rumsvarm
  • 2 st ägg rumsvarma
  • 1 st äggula rumsvarm
  • 1 nypa vaniljpasta
  • 100 gr Snickers
  • 1 dl salta jordnötter

Frosting:

Instruktioner

Botten:

  • Mixa digestivekexen i en matberedare.
  • Smält smöret.
  • Blanda sedan ihop alla ingredienser och tryck ut dem i formen, även upp på sidorna några cm.
  • Förgrädda botten på 180 grader varmluft i ca 7 minuter. Om kanterna åker ner efter gräddning så tryck försiktigt till det igen.
  • Låt svalna.

Fyllning:

  • Ställ ugnen på 200 grader varmluft.
  • Vispa färskost, socker, vanilj och mjöl fluffigt i en bunke.
  • Vispa ner grädden.
  • Vänd ner äggulan och sedan 1 ägg i taget med en slickepott.
  • Skär Snickers i bitar och sprid ut dem och de salta nötterna över botten.
  • Häll över fyllningen och jämna till med en slickepott.
  • Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  • Sänk värmen till 105 grader och grädda ca 35 minuter till, öppna inte ugnsluckan.
  • Stäng av ugnen och låt din cheesecake stå i eftervärmen i ytterligare 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt kallna helt. Låt stå i kylen, gärna över natten.

Frosting:

  • Blanda alla ingredienser i en bunke förutom grädden. Vispa tills blandningen känns fluffig.
  • Vispa ner grädden till en slät frosting.
  • Spritsa eller bred ut frostingen över dina cheesecake. Dekorera med salta nötter och eventuellt kolasås.

Näringsinnehåll

Kalorier: 4388kcal | Carbohydrates: 1000g | Protein: 11g | Fat: 51g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 15g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 119mg | Natrium: 516mg | Kalium: 312mg | Fiber: 2g | Socker: 966g | Vitamin A: 1514IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 138mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg