Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sockerkaka med chokladglasyr

Inga röster än
Skapat: 4 februari, 2025
Senast ändrat: 6 juni, 2025
Sockerkaka med chokladglasyr

Sockerkaka med chokladglasyr är en mjuk och saftig kaka som är enkel men ändå lyxig. Den härlig chokladglasyren på toppen som gör den extra festlig. Det är en kaka som passar perfekt när man vill baka något snabbt och gott, både till vardags och vid speciella tillfällen.

Sockerkakan är lätt att göra, så den passar bra att baka tillsammans med barn. Den kan också vara en fin dessert på födelsedagar eller andra familjehögtider. Den mjuka kakan tillsammans med den söta glasyren gör den till en favorit hos både stora och små.

Fler goda sockerkakor:

Sockerkaka med chokladglasyr | Receptskatt
Sockerkaka med chokladglasyr 6
Total tid: 45 minuter
Servings: 30

Ingredienser

Kaka:

Glasyr:

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som är 30×40 cm
  • Smält smöret.
  • Blanda mjöl, bakpulver, citronzest och vaniljsocker i en bunke.
  • Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp (ca 3 minuter). Sikta i mjölblandningen och tillsätt mjölk och smör. Rör ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Känn med provstickan att kakan är torr. Låt kakan svalna.

Glasyr:

  • Smält smöret.
  • Rör ihop florsocker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt smör och kaffe och blanda till en slät glasyr.
  • Bred glasyren på kakan och strö på kokos. Låt glasyren stelna innan kakan skärs i bitar.

Anteckning

Du kan också ta strössel eller flingsalt istället för kokos på kakan!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!