Solbullesemla
Skapat:
1 februari, 2025
Senast ändrat:
31 januari, 2025

0
Solbullesemla är en fantastisk kombination av solskensbulle och semla! Du får det bästa av två världar – den mjuka, saftiga solskensbullen och den krämiga fyllningen från en semla. Den är en oslagbar kombo och verkligen bullarnas bulle. Perfekt för den som vill ha något extra gott och festligt!
Fler semmel-recept:



Total tid: 2 timmar
Servings: 17
Ingredienser
Vetedeg:
Fyllning:
- 150 g mandelmassa
- 4 msk grädde
- 50 g smör mjukt
Garnering:
- 100 gram smör
- strösocker
- 3 dl grädde
Instruktioner
Vetedeg:
- Mät upp alla ingredienser till vetedegen och kör i köksassistent i 15 minuter. Degen ska kännas elastisk.
- Stjälp ut degen på mjölat bord och låt jäsa under handduk i 20 minuter.
- Dela degen i 17 lika stora bitar (ca 75 gram var). Rundriv noga (gör dem runda).
- Låt jäsa på plåt i 1 timme under handduk.
Fyllning:
- Ta fram mandelmassan och lägg den i en skål. Värm i mikron ca 40 sekunder tills den har blivit mjuk.
- Gör ett hål i degbollarna. Klicka ner mandelmassan med sked eller spritspåse.
- Ställ in bullarna i ugnen på 225 grader (över- och undervärme) i 10-13 minuter.
Garnering:
- Ta ut bullarna och pensla dem med smör samt strö över strösocker.
- Låt sedan bullarna svalna.
- Vispa grädden och spritsa den ovanpå bullarna. Sen är det bara att njuta!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!