Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Solbullesemla

Inga röster än
Skapat: 1 februari, 2025
Senast ändrat: 31 januari, 2025
Solbullesemla

Solbullesemla är en fantastisk kombination av solskensbulle och semla! Du får det bästa av två världar – den mjuka, saftiga solskensbullen och den krämiga fyllningen från en semla. Den är en oslagbar kombo och verkligen bullarnas bulle. Perfekt för den som vill ha något extra gott och festligt!

Fler semmel-recept:

Total tid: 2 timmar
Servings: 17

Ingredienser

Vetedeg:

Fyllning:

Garnering:

Instruktioner

Vetedeg:

  • Mät upp alla ingredienser till vetedegen och kör i köksassistent i 15 minuter. Degen ska kännas elastisk.
  • Stjälp ut degen på mjölat bord och låt jäsa under handduk i 20 minuter.
  • Dela degen i 17 lika stora bitar (ca 75 gram var). Rundriv noga (gör dem runda).
  • Låt jäsa på plåt i 1 timme under handduk.

Fyllning:

  • Ta fram mandelmassan och lägg den i en skål. Värm i mikron ca 40 sekunder tills den har blivit mjuk.
  • Mosa ihop mandelmassan med grädde och smör till en lös massa.
  • Gör ett hål i degbollarna. Klicka ner mandelmassan med sked eller spritspåse.
  • Ställ in bullarna i ugnen på 225 grader (över- och undervärme) i 10-13 minuter.

Garnering:

  • Ta ut bullarna och pensla dem med smör samt strö över strösocker.
  • Låt sedan bullarna svalna.
  • Vispa grädden och spritsa den ovanpå bullarna. Sen är det bara att njuta!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg