Solskensbullar
Skapat:
23 augusti, 2024
Senast ändrat:
23 augusti, 2024

0
Solskensbullar är härligt mjuka vetebullar fyllda med en söt och krämig vaniljkräm och toppade med ett lätt lager av strösocker.
Efter att bullarna har gräddats till en gyllene färg och penslats med smör, rullas de i socker, vilket ger dem en härlig sötma och en lockande yta.
De är perfekta för att njuta av till fika och passar både vuxna och barn som älskar en kombination av mjukt bröd och söt vaniljfyllning.
Total tid: 2 timmar 30 minuter
Servings: 24 st
Calories: 259kcal
Ingredienser
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke/köksassistent. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Klicka i smöret.
- Arbeta till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter, ca 8 min.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i 24 bitar och rulla varje bit till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper ca 30 min.
- Sätt ugnen på 250°.
- Häll vaniljkrämen i en spritspåse. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa ca 10 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
- Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker.
Näringsinnehåll
Kalorier: 259kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 6g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 67mg | Kalium: 100mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 190IU | Vitamin C: 0,02mg | Kalcium: 35mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!