Go Back
+ servings
En tallrik med solskensbullar, sockerbelagda med en gul fyllning i mitten.
Print
Inga röster än

Solskensbullar

Solskensbullar! Mjuka vetebullar fyllda med krämig vanilj och rullade i socker. Perfekta till fika!
Total tid2 timmar 30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Bröd & kex, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuka bullar, svenskt fika, swedish fika
Yield: 24 st
Calories: 259kcal

Materials

  • 12-13 dl manitoba cream vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma mortlad
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk

Fyllning:

  • 4 portioner Marsán Vaniljsåspulver + mjölk

Pensling:

  • 2 st ägg

Garnering:

  • smör smält
  • strösocker

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke/köksassistent. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Klicka i smöret.
  • Häll det mesta av mjölet samt socker, kardemumma och salt i bunken.
  • Arbeta till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter, ca 8 min.
  • Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i 24 bitar och rulla varje bit till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Häll vaniljkrämen i en spritspåse. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa ca 10 min.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
  • Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker.

Nutrition

Kalorier: 259kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 6g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 67mg | Kalium: 100mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 190IU | Vitamin C: 0,02mg | Kalcium: 35mg | Järn: 2mg