Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Spaghetti Bolognese

Inga röster än
Skapat: 17 september, 2024
Senast ändrat: 16 september, 2024
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese är en riktig klassiker som aldrig går ur tiden! Den mustiga köttfärssåsen, som får sjuda länge med tomat, lök och kryddor, blir extra smakrik och fyllig. Serverad med al dente-kokt spaghetti är det en rätt som både mättar och värmer. Toppa med riven parmesan och lite färsk basilika för den där sista lyxiga touchen. Perfekt till både vardag och helg när du vill njuta av en riktigt god, hemlagad middag!

Spaghetti Bolognese | Receptskatt
Spaghetti Bolognese 6
Servings: 4

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater i tomatjuice
  • 2 dl vatten
  • 3 msk ketchup
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Fräs färsen i olivolja så den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök och vitlök. Låt fräsa och bli glansigt, det tar ungefär 5 minuter.
  • Tillsätt hela tomater (krossa tomaterna i händerna innan du lägger dem i grytan), vatten och ketchup. Häll gärna vattnet i förpackningarna från tomaterna så du får ur allt ur den.
  • Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med valfri pasta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg