Go Back
+ servings
Tallrik med spaghetti Bolognese, köttfärssås och riven ost på toppen.
Print
Inga röster än

Spaghetti Bolognese

Active Time30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: familjemat, huvudrätt, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater i tomatjuice
  • 2 dl vatten
  • 3 msk ketchup
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Fräs färsen i olivolja så den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök och vitlök. Låt fräsa och bli glansigt, det tar ungefär 5 minuter.
  • Tillsätt hela tomater (krossa tomaterna i händerna innan du lägger dem i grytan), vatten och ketchup. Häll gärna vattnet i förpackningarna från tomaterna så du får ur allt ur den.
  • Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med valfri pasta.