Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stekt lax med grön curry

Inga röster än
Skapat: 3 januari, 2025
Senast ändrat: 26 december, 2024
Stekt lax med grön curry

Den här raringen brukar jag laga ofta. Lax i grön curry med kokosmjölk och grönsaker är en riktig familjefavorit!

Grönsakerna kan du varieras i oändlighet beroende på vad du har hemma. Jag tog det som fanns i frysen. Blir riktigt ljuvlig varje gång!

Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar och 1/3 av den gröna curryn.
  • Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
  • Häll i resten av rapsoljan samt sesamolja i samma panna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjukt.
  • Tillsätt champinjoner och de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan.
  • Rör i resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
  • Häll på kokosmjölk, créme fraîche och umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens.
  • Vänd ner limejuice och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg försiktigt ner laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så att de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.
  • Servera laxen med basmatiris och sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg