Stekt lax med grön curry
Skapat:
3 januari, 2025
Senast ändrat:
26 december, 2024

0
Innehåll
Den här raringen brukar jag laga ofta. Lax i grön curry med kokosmjölk och grönsaker är en riktig familjefavorit!
Grönsakerna kan du varieras i oändlighet beroende på vad du har hemma. Jag tog det som fanns i frysen. Blir riktigt ljuvlig varje gång!
Fler goda vardagsrätter:


Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 port basmatiris
- 4 st laxfilé
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk ingefära hackad
- 1 st gul lök finhackad
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk chili flakes
- 1 dl frysta haricot verts
- 6 st färska champinjoner i klyftor
- 1 dl fryst broccoli små buketter
- 1 dl frysta vaxbönor
- 1,5 msk torkad grön curry
- 400 ml kokosmjölk
- 2,5 dl créme fraîche
- 1 st umamibuljongtärning
- 1 msk Limejuice
- 2 msk koriander finhackad
- salt
- svartpeppar
- vitpeppar
Instruktioner
- Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
- Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar och 1/3 av den gröna curryn.
- Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
- Häll i resten av rapsoljan samt sesamolja i samma panna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjukt.
- Tillsätt champinjoner och de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan.
- Rör i resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
- Häll på kokosmjölk, créme fraîche och umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens.
- Lägg försiktigt ner laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så att de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.
- Servera laxen med basmatiris och sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!