Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stekta kycklinglår med hasselbackssötpotatis

Inga röster än
Skapat: 12 september, 2024
Senast ändrat: 22 september, 2024
Stekta kycklinglår med hasselbackssötpotatis

Stekta kycklinglår med parmesangratinerad hasselbackssötpotatis är en smakfull och festlig rätt. Kycklingen är saftig och krispig, medan potatisen får en härlig, gyllene yta tack vare parmesanosten. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid som både ser imponerande ut och smakar fantastiskt.

Stekta kycklinglår med hasselbackssötpotatis | Receptskatt
Stekta kycklinglår med hasselbackssötpotatis 6
Servings: 4

Ingredienser

Hasselbackssötpotatis:

Hummus:

Kyckling:

Instruktioner

Hasselbackssötpotatis:

  • Blanda parmesan med ströbröd och kryddor.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär tunna snitt i sötpotatisarna, jag lägger potatisarna mot en skärbräda så man inte skär igenom. Man kan även använda en träsked och lägga potatisen i den under tiden man skär.
  • Smält smöret och pensla eller häll över potatisarna. Strö sedan paneringen över, se till att det även hamnar mellan skivorna.
  • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills sötpotatisarna fått fin färg!

Hummus:

Kyckling:

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg