Stekta kycklinglår med hasselbackssötpotatis
Skapat:
12 september, 2024
Senast ändrat:
22 september, 2024

0
Stekta kycklinglår med parmesangratinerad hasselbackssötpotatis är en smakfull och festlig rätt. Kycklingen är saftig och krispig, medan potatisen får en härlig, gyllene yta tack vare parmesanosten. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid som både ser imponerande ut och smakar fantastiskt.

Servings: 4
Ingredienser
Hasselbackssötpotatis:
- 2 sötpotatisar mindre
- ¾ dl smör smält
- 150 g riven parmesan ca 3 dl
- 2 msk ströbröd
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Hummus:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kikärtor à 400 g
- ½ chilifrukt
- ½ tsk spiskummin
- 1 msk pressad citronjuice
- 3 msk olivolja
- 1 msk tahini sesampaste
- salt
- peppar
Kyckling:
- kycklinglårfilén
- lökpulver
- vitlökspulver
- rökt paprikapulver
- salt
- peppar
Instruktioner
Hasselbackssötpotatis:
- Blanda parmesan med ströbröd och kryddor.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär tunna snitt i sötpotatisarna, jag lägger potatisarna mot en skärbräda så man inte skär igenom. Man kan även använda en träsked och lägga potatisen i den under tiden man skär.
- Smält smöret och pensla eller häll över potatisarna. Strö sedan paneringen över, se till att det även hamnar mellan skivorna.
- Sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills sötpotatisarna fått fin färg!
Hummus:
- Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitlök, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare.
Kyckling:
- Stek den sedan till perfektion och servera med tillbehören.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!