Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Strimlad kyckling i Teriyakisås

Inga röster än
Skapat: 30 september, 2024
Senast ändrat: 30 september, 2024
Strimlad kyckling i Teriyakisås

Strimlad kyckling i teriyakisås är en smakrik och snabb rätt perfekt för en vardagsmiddag.

Kycklingfilé steks tillsammans med vitlök, morötter, purjolök och sockerärtor i en fyllig teriyakisås. Den serveras på en fräsch bädd av isbergssallad och toppas med sesamfrön för extra textur.

En enkel men elegant måltid som balanserar söta och salta smaker.

Om du vill ha det mer mättande, så kan du servera nykokt basmatiris till.

Total tid: 1 minute
Servings: 4 portioner
Calories: 266kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala o riv vitlöken.
  • Stek den strimlade kycklingen i omgångar. Tillsätt vitlök o sesamfrö i slutet av varje stekomgång.
  • Lägg kycklingen i en gryta.
  • Skala morötter o ansa purjolöken.
  • Skär dem i tunna sneda skivor.
  • Lägg morötterna o purjon i grytan.
  • Tillsätt vatten o teriyakisås, koka i ca 5 min.
  • Tillsätt sockerärtor o koka upp.
  • Ansa o riv sallad i bitar.
  • Servera ris o teriyakigrytan på salladsbädd.

Näringsinnehåll

Kalorier: 266kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 34g | Fat: 4g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 80mg | Natrium: 3096mg | Kalium: 967mg | Fiber: 3g | Socker: 16g | Vitamin A: 6318IU | Vitamin C: 31mg | Kalcium: 83mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg