Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Svartvinbärsbladssaft

4 av 1 röst
Skapat: 1 augusti, 2024
Senast ändrat: 1 augusti, 2024
Svartvinbärsbladssaft

Svartvinbärsbladssaft är en uppfriskande och aromatisk dryck gjord på bladen från svartvinbärsbusken.

Denna saft är enkel att tillaga och ger en unik smak som skiljer sig från traditionell fruktsaft.

Bladen får bada tillsammans med socker och citron för att extrahera deras subtila smak och naturliga friskhet. Resultatet är en ljus och delikat saft som passar perfekt som törstsläckare under sommaren.

Servera väl kyld över is för en extra uppfriskande upplevelse.

Total tid: 25 minuter
Servings: 3.5 liter

Ingredienser

Instruktioner

  • Plocka 1liter packade svartvinbärsblad.
  • Skiva upp citronerna.
  • Koka upp sockret och vattnet tills sockret löst upp sig, i en stor kastrull och ta av från spisen.
  • Blanda ner alla ingredienser i kastrullen, rör om och låt svalna.
  • Förvara kallt i kylskåpet eller i matkällaren i 5 dagar.
  • Sila av och häll upp på väl rengjorda och steriliserade flaskor.

Anteckning

Tips är att blanda lite av den koncentrerade saften med lite bubbel så har man en trevlig fördrink att bjuda på.
per liter
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

  1. Riktigt god svart vinbärsbladsaft. Receptet stämmer med mitt från 90-talet, utom att jag tar dubbelt så mycket blad, alltså 6 liter, och bara 5 kg socker.

  2. Ska prova detta älskar svartvinbär,undrar om det kan funka på shalmbär/blåhallon

  3. Hur länge håller den sig upptappad på flaska? Eftersom den tappas upp avsvalnad tänker jag. Ska den förvaras i kylskåp? Tack på förhand!

4 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg