Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tacobowl med kyckling

Inga röster än
Skapat: 24 oktober, 2024
Senast ändrat: 23 oktober, 2024
Tacobowl med kyckling

Tacobowl med kyckling är en fräsch och smakrik rätt som är både enkel och mättande. Basen består av bönor och sötpotatis och toppas med saftig kyckling som är kryddad med klassiska tacokryddor som spiskummin, paprika och chili. Lägg till dina favorit-tacotillbehör som majs, avokado, tomater och kanske lite spenat. Toppa allt med en klick sås. En perfekt rätt för både vardag och fest – lätt att anpassa efter smak!

Fler goda maträtter:

Tacobowl med kyckling | Receptskatt
Tacobowl med kyckling 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 1 portion

Ingredienser

Instruktioner

  • kala och tärna sötpotatisen. Ugnsrosta i ca. 20-30 minuter på 200 grader tillsammans med olja, salt och peppar.
  • Stek kycklingen med salt, peppar, honung och 0,5 påse tacokrydda tills den får en gyllene färg. Tillsätt sedan svarta bönor och majs i stekpannan och låt steka på svag värme en stund.
  • Fyll sedan din bowl med spenat, kyckling-och bön/majs blandningen, sötpotatis, tärnad avokado, halverade körsbärstomater, rödlök, tacochips créme fraiche och salsa. Klart!

Anteckning

Går lika bra att använda köttfärs eller ett vegetariskt alternativ.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg