Go Back
+ servings
En tacobowl med kyckling, avokado, grönsaker och tortillachips på en mönstrad tallrik.
Print
Inga röster än

Tacobowl med kyckling

En god bowl att göra till helgen eller varför inte mitt i veckan, så gott!
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: tacoalternativ, tacofredag, vardagsmat
Yield: 1 portion

Materials

  • 1 kycklingfilé
  • 1 dl svarta bönor
  • 1 sötpotatis liten
  • 0.5 dl majs
  • 0.5 avokado
  • 1 dl körsbärstomater
  • 1 dl spenat
  • 1 bit rödlök
  • 2-3 tacochips
  • 2-3 tsk créme fraiche
  • 2-3 tsk salsa
  • lime
  • smör
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • tacokrydda
  • honung

Instruktioner

  • kala och tärna sötpotatisen. Ugnsrosta i ca. 20-30 minuter på 200 grader tillsammans med olja, salt och peppar.
  • Stek kycklingen med salt, peppar, honung och 0,5 påse tacokrydda tills den får en gyllene färg. Tillsätt sedan svarta bönor och majs i stekpannan och låt steka på svag värme en stund.
  • Fyll sedan din bowl med spenat, kyckling-och bön/majs blandningen, sötpotatis, tärnad avokado, halverade körsbärstomater, rödlök, tacochips créme fraiche och salsa. Klart!

Anteckning

Går lika bra att använda köttfärs eller ett vegetariskt alternativ.