Tillbehör till stekt ryggbiff
Skapat:
27 december, 2024
Senast ändrat:
29 december, 2024

0
Kött, sås och potatis är väl perfekt till middag? Ryggbiffen östes med smör, vitlök och timjan vilket gör den underbart mör och god.
Potatisen kokades först och smaksattes sedan med olivolja, flingsalt, svartpeppar, torkad dill och rosmarin. Sen kördes den i air fryern för att bli härligt krispig!
Här kommer slutligen recepten på såserna som i detta fall är en kall bearnaisesås, liknande de som man kan köpa färdiga i affären, men denna innehåller faktiskt smör och smakar ljuvligt! Sen så får du även ett recept på en magisk Chimichurri, som är perfekt till grillat kött.
Fler goda rätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Kall bearnaisesås:
- 200 g smör
- 1 msk torkad dragon
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4 st äggulor
- 2 dl rapsolja
- 2 msk färsk persilja finhackad
- salt
- vitpeppar
Chimichurri:
- 2 dl persilja finhackad, 2 dl motsvarar 2 krukor
- 1 dl olivolja
- ½ dl citronjuice
- 3 msk schalottenlök finhackad
- 1 tsk vitlök finhackad
- 1 tsk chiliflakes t.ex. red hot chilipepper
- 1 ½ krm salt
Instruktioner
Kall bearnaisesås:
- Smält smöret och ställ det åt sidan tills det svalnat till rumstemperatur.
- Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. Jag använde ca 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för att jag älskar de smakerna.
- Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan du öka hastigheten.
- Vispa i smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
- Vispa ner vinägerblandningen.
- Smaka av med salt och vitpeppar. Jag använde även lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch.
Chimichurri:
- Smaka av med salt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!