Go Back
+ servings
En skål med kycklingfilé i currysås, serverad med ris och en fruktsallad.
Print
Inga röster än

Stekt ryggbiff

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: festmiddag, huvudrätt, lyxmiddag, middagstips
Yield: 4

Materials

Kall bearnaisesås:

  • 200 g smör
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 st äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk färsk persilja finhackad
  • salt
  • vitpeppar

Chimichurri:

  • 2 dl persilja finhackad, 2 dl motsvarar 2 krukor
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl citronjuice
  • 3 msk schalottenlök finhackad
  • 1 tsk vitlök finhackad
  • 1 tsk chiliflakes t.ex. red hot chilipepper
  • 1 ½ krm salt

Instruktioner

Kall bearnaisesås:

  • Smält smöret och ställ det åt sidan tills det svalnat till rumstemperatur.
  • Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. Jag använde ca 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för att jag älskar de smakerna.
  • Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan du öka hastigheten.
  • Vispa i smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
  • Vispa ner vinägerblandningen.
  • Smaka av med salt och vitpeppar. Jag använde även lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch.

Chimichurri:

  • Rör ihop persilja, olivolja, citronjuice, schalottenlök, vitlök och chiliflakes i en skål.
  • Smaka av med salt.