Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Stekt ryggbiff
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Middagstips
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
festmiddag, huvudrätt, lyxmiddag, middagstips
Yield:
4
Materials
Kall bearnaisesås:
200
g
smör
1
msk
torkad dragon
1
msk
vitvinsvinäger
4
st
äggulor
2
dl
rapsolja
2
msk
färsk persilja
finhackad
salt
vitpeppar
Chimichurri:
2
dl
persilja
finhackad, 2 dl motsvarar 2 krukor
1
dl
olivolja
½
dl
citronjuice
3
msk
schalottenlök
finhackad
1
tsk
vitlök
finhackad
1
tsk
chiliflakes
t.ex. red hot chilipepper
1 ½
krm
salt
Instruktioner
Kall bearnaisesås:
Smält smöret och ställ det åt sidan tills det svalnat till rumstemperatur.
Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. Jag använde ca 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för att jag älskar de smakerna.
Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan du öka hastigheten.
Vispa i smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
Vispa ner vinägerblandningen.
Smaka av med salt och vitpeppar. Jag använde även lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch.
Chimichurri:
Rör ihop persilja, olivolja, citronjuice, schalottenlök, vitlök och chiliflakes i en skål.
Smaka av med salt.