Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tomatbaserad scampipasta

Inga röster än
Skapat: 5 mars, 2025
Senast ändrat: 5 mars, 2025
Tomatbaserad scampipasta

Tomatbaserad scampipasta är en perfekt rätt för helgen – både festlig och supergod!

Tänk dig en krämig tomatsås med en härlig smak av vitlök, örter och en touch av chili som blandas med saftiga scampi. Allt detta rörs ihop med nykokt pasta, vilket gör rätten både enkel och smakrik.

Tomatbaserad scampipasta känns lyxigt men ändå är lätt att laga – en riktig höjdare för en helgmiddag!

Tomatbaserad scampipasta | Receptskatt
Tomatbaserad scampipasta 12
Total tid: 1 timme
Servings: 3

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela tomaterna i mindre bitar.
  • Skär löken och vitlöken i bitar.
  • Stek vitlöken och löken på medelvärme i olivolja så att de blir mjuka.
  • Lägg i tomaterna, rör om och låt dem bli mjuka (ca 5-10 minuter).
  • Tillsätt sedan all buljong.
  • Låt sjuda i ca 30 minuter så att en del av vätskan ångas bort.
  • Mixa ihop till en slät soppa med en stavmixer.

  • Häll i grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
  • Koka under tiden pastan med två grönsaksbuljongtärningar. Låt pastan koka ca 2 minuter kortare än vad som står på paketet.
  • Häll ut pastavattnet och häll sedan pastan i såsen och blanda om ordentligt, låt stå under lock på avstängd spis i ca 5 minuter.
  • Stek räkorna i lite olivolja samt krydda med salt, peppar, paprikakrydda och chiliflakes.
  • Trä dem sedan på spett.
  • Servera pastan i skålar och lägg spetten ovanpå.
  • Toppa med hackad persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda pastarätter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg