Go Back
+ servings
Skål med tomatbaserad pasta och grillade räkor på en tallrik.
Print
Inga röster än

Tomatbaserad scampipasta

Min favorit när det kommer till pasta, servera med stora scampi/vannameiräkor.
Total tid1 timme
Måltid: familjmiddag, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Enkla pastarecept, festmiddag, Goda pastarecept, komplett middag, lättlagad pasta, lyxig pastarätt, lyxpasta, middagstips, skaldjurspasta
Yield: 3

Materials

  • 200 g scampi eller vannameiräkor
  • 400 g pasta
  • 5-6 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärnigar till pastavattnet
  • olivolja
  • paprikapulver
  • chiliflakes
  • persilja hackad

Instruktioner

  • Dela tomaterna i mindre bitar.
  • Skär löken och vitlöken i bitar.
  • Stek vitlöken och löken på medelvärme i olivolja så att de blir mjuka.
  • Lägg i tomaterna, rör om och låt dem bli mjuka (ca 5-10 minuter).
  • Tillsätt sedan all buljong.
  • Låt sjuda i ca 30 minuter så att en del av vätskan ångas bort.
  • Mixa ihop till en slät soppa med en stavmixer.

  • Häll i grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
  • Koka under tiden pastan med två grönsaksbuljongtärningar. Låt pastan koka ca 2 minuter kortare än vad som står på paketet.
  • Häll ut pastavattnet och häll sedan pastan i såsen och blanda om ordentligt, låt stå under lock på avstängd spis i ca 5 minuter.
  • Stek räkorna i lite olivolja samt krydda med salt, peppar, paprikakrydda och chiliflakes.
  • Trä dem sedan på spett.
  • Servera pastan i skålar och lägg spetten ovanpå.
  • Toppa med hackad persilja.