Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ungsbakade plommon med kardemummagrädde

Inga röster än
Skapat: 11 september, 2024
Senast ändrat: 10 september, 2024
Ungsbakade plommon med kardemummagrädde

Ugnsbakade plommon med kardemummagrädde är en ljuvlig dessert som både är enkel och elegant. De saftiga plommonen bakas tills de blir mjuka och karamelliserade, medan den fluffiga grädden med en hint av kardemumma ger en perfekt kryddig kontrast. En dessert som smakar lyxigt men är snabb att göra, perfekt att avsluta en mysig middag med!Ungsbakade plommon med kardemummagrädde | Receptskatt

Total tid: 25 minuter
Servings: 2

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela och kärna ur dina plommon.
  • Lägg plommonen i en smord ugnsform.
  • Ringla oljan över.
  • Strö över farinsocker (strösocker går lika bra).
  • Ställ in formen i ca 20 minuter.
  • Vispa grädden och rör ner kardemumma.
  • Servera plommonen med kardemummagrädden.

Anteckning

Glass blir gott till också strö då kardemumman på plommonen innan ugnen. Annan frukt som äpple eller nektariner går också bra att ungsbaka.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg