Go Back
+ servings
En skål med grillad persika och yoghurt, garnerad med mynta.
Print
Inga röster än

Ungsbakade plommon med kardemummagrädde

Super god och enkel dessert eller något extra till kaffet.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Lättlagat, Sötsaker
Yield: 2

Materials

  • 10 st plommon
  • olivolja att ringla över
  • 2 msk farinsocker beroende på hur söta plommonen är
  • 2 msk hasselnötter hackade
  • 1 dl grädde
  • malen kardemumma

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela och kärna ur dina plommon.
  • Lägg plommonen i en smord ugnsform.
  • Ringla oljan över.
  • Strö över farinsocker (strösocker går lika bra).
  • Ställ in formen i ca 20 minuter.
  • Vispa grädden och rör ner kardemumma.
  • Servera plommonen med kardemummagrädden.

Anteckning

Glass blir gott till också strö då kardemumman på plommonen innan ugnen. Annan frukt som äpple eller nektariner går också bra att ungsbaka.