Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Våffeltårta

Inga röster än
Skapat: 15 februari, 2025
Senast ändrat: 9 februari, 2025
Våffeltårta

Våffeltårta passar perfekt till våffeldagen, och alla andra dagar också! Det är ju så gott med våfflor och den här våffeltårtan går ju att variera i oändlighet, allt från sött till salt.

Här kommer i alla fall mitt bästa recept på frasiga kardemummavåfflor!

Fler goda våfflor:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 10

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret och låt det svalna lite.
  • Blanda samman alla torra ingredienser.
  • Tillsätt sedan kall mjölk och kallt mineralvatten.
  • Vispa tills smeten är slät och tillsätt sedan det smälta smöret. Låt smeten stå en stund.
  • Grädda smeten till våfflor i ett hett våffeljärn och smöra vid första laggen.
  • Det är viktigt att grädda tillräckligt länge se att de håller sig frasiga och inte blir mjuka. När du tror att de är klara så grädda någon minut till!
  • Sen är det bara att servera våfflorna med vad man vill för dagen. I den här våffeltårtan är det färska jordgubbar, banan, grädde och salt kolasås!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg